Lapseni olin aika aktiivinen harrastuksissa, tosin liikunnalliset harrastukseni tyssäsivät hyvinkin nopeasti opettajien arvosteluun. Mikä on aika hullua, koska opettajien olisi kuulunut tukea meitä lapsia, mutta heidän arvostelullaan oli se seuraus, että useat luokkalaiseni minä mukaan lukien lopetimme liikuntaharrastuksemme --> tästä seurasi lisää arvostelua.

No, joka tapauksessa, tämän ei kuulunut olla vuodatuspostaus liikunnan aiheuttamista traumoista, joten jatketaan eteenpäin. Esittelen tässä pari harrastusta, joita olen harrastanut nuorempana sekä vähän vanhempanakin.

Lenkkeily

Aloitin lenkkeilemään joskus yläasteen aikoihin, kun teini-iässä kaipasin omaa rauhaa ja mahdollisuutta ajatella rauhassa asioita. En saanut myöskään huudattaa musiikkia täysillä omassa huoneessani, joten lenkit olivat loistava mahdollisuus kuunnella hyvää musiikkia sen ansaitsemalla voluumitasolla. Myöhemmin lenkit tarjosivat loistavan tekosyyn polttaa tupakkaa vanhempien tietämättä :D

Aikido

Tästä tykkäsin ja jatkoin tätä miltei koko peruskouluajan. Säilyin hoikkana ja notkeana, sekä kroppaan tuli enemmän voimaa. Muistaakseeni kävin useissa vyökokeissa, jotka läpäisin kirkkain pistein. Itse asiassa haluaisin uudelleen alkaa harrastamaan tätä. Lopetin, koska kiinnostus lopahti myöhäisteininä ja kuvittelin tämän kalliiksi harrastukseksi (mutsi oikeastaan sanoi, ettei tämä ollut lainkaan kallista).

Ratsastus

Tämä taas oli kallista. Olen aina pitänyt hevosista ja haaveilenkin omasta maatilasta ja parista hevosesta. Ratsastus kehitti jalkavoimiani ja pidin siitä erittäin paljon. Kävimme mutsin kanssa ratsastamassa usein, kun menimme mökille. Mökin lähellä oli islanninhevostalli ja siellä oli hieman halvemmat hinnat, kuin pk-seudulla. Ratsastus jäi, kun myimme mökin.

Tanssiminen

En ole koskaan käynyt tanssitunneilla. Pidän kuitenkin tanssimisesta ja tanssin edelleen aina kun voin. Baarissa tuli tanssittua enemmän. Baarissa ollessamme joimme kavereiden kanssa suurinpiirtein 2-3 juomaa ja menimme tanssimaan. Tämä kehitti kuntoamme ja muistankin, että vyötärö oli erittäin timmissä kunnossa jatkuvan pyörityksen ja sheikkauksen ansiosta. Nykyään tanssin aina, kun imuroin :D

No, nyt kun tarkemmin miettii, onhan minulla ollut niitä liikuntaharrastuksia, joista pidin. Koulun liikuntatunneista en nyt niinkään, koska opettajani mielestä olin läski.