Olen tehnyt näitä postauksia jo parin päivän edestä ja ajoittanut niitä tulemaan tasaisin väliajoin...

Tässä postauksessa ei ole vinkkejä siihen, miten pystyt lopettamaan tupakoinnin. Tässä on kertomus siitä, miten minä onnistuin lopettamaan (sama saattaa toimia muillekin, mutta en mene vannomaan)


Viimeisen tupakkani poltin 25.7.2019, olisikohan se ollut 15:05, kun lähdin töistä kävelemään kohti metroa. Aikaisemmin aamulla olin nähnyt, että askissa oli enää 4 tupakkaa jäljellä ja olin säästellyt niitä, ettei tarvitsisi kesken työpäivän juosta hakemaan Ärrältä lisää, haen sitten työpäivän jälkeen. Työpäivän aikana aloin kuitenkin pohtimaan asioita, kuten esim. sitä, miltä vaatteet ja hiukset haisee tupakan jälkeen ja kuinka itse vihaan sitä hajua. Asioita pohdittuani tajusin, etten halua enää polttaa. Niinpä latasin sovelluskaupasta ilmaisen Quit Tracker-sovelluksen, jolla olen seurannut savutonta elämääni.

Screenshot_20190822-133634_Quit%20Tracke

Itse pidän sovelluksessa siitä, että sitä on helppo käyttää ja se on selkeä. Tyylikäs ulkoasukin on vain plussaa.

Minulla ei ole tosiaan ole ollut hankalaa irtautua tupakasta ja tein sen ilman minkäänlaista apuvälinettä (sähkötupakkaa, nikotiinituotteita yms.). Olen vain hillinnyt itseni niissä tilanteissa, joissa olisi helppo mennä hakemaan se 7.10 € röökiaski ja alkaa polttamaan. Monesti mielihalu menee itsestään ohi 1-3 minuutissa.

Screenshot_20190822-133643_Quit%20Tracke

Sovelluksesta on myös kätevaa seurata, mitä voisi ostaa niillä rahoilla, jotka olisi normaalisti menneet askiin. Itse suurin haaveeni on PS4 Pro 1 Tb, jonka aionkin ostaa marraskuussa palkan saatuani itselleni myöhäiseksi synttärilahjaksi + palkkioksi tupakoimattomuudesta. Tuo hiustenleikkaus on vain välistoppi, jonka tarkoitus on näyttää, miten nopeasti sitä rahaa vaan kertyy. Itse asiassa kävin tuon hintaisessa hiustenvärjäyksessä tämän viikon maanantaina, joten lunastin palkinnon itselleni hieman liian aikaisin :D

Screenshot_20190822-133655_Quit%20Tracke

Screenshot_20190822-133721_Quit%20Tracke

Sovellus myös palkitsee antamalla trophyja erilaisista virstanpylväistä sekä antaa tietoa ja näyttää prosentuaalisesti, miten pitkälle elimistösi on edennyt tupakoinnin haittojen poistumisessa. Itse ainakin pidän tällaisistä ominaisuuksista ja luenkin mielelläni näitä (etenkin, kun alan himoitsemaan sitä yhtä tupakkaa).

Ensimmäinen vuosihan ratkaisee sen, että pystytkö olemaan erossa tupakasta. Juhlin mieluummin sisäisesti näitä pieniä merkkipaaluja sovelluksessa (1 month without, 3 months without jne). Mutta, kun vuosi tulee täyteen, suunnittelin pitäväni isommat "Free from cigarette"-juhlat. En ole oikeastaan suunnitellut niitä sen enempää, mutta päätös on tehty ja se ratkaisee :)